besloten Gebruikersnaam

Keuzedeel Voorbereiding hbo Juridisch

Keuzedeel Voorbereiding hbo - Juridisch

Het keuzedeel Voorbereiding hbo wordt in een groot aantal mbo-instellingen in de regio aangeboden. Een aantal mbo-instellingen biedt het keuzedeel Juridisch aan dat samen met de Hogeschool van Amsterdam is ontworpen door de ontwikkelgroep (met docenten van de opleidingen HBO-Rechten, SJD en Bestuurskunde) onder leiding van Bregje van Zundert, de coördinator van het keuzedeel Juridisch. Het keuzedeel Juridisch werkt nauw samen met de collega’s van het keuzedeel Economie & Handel, omdat in de mbo-opleidingen deze twee sectoren zijn gecombineerd. Maar elk keuzedeel heeft een eigen programma!

Werkwijze aanmelden studenten

De voorzitter van de sectorgroep, Bregje van Zundert, haalt de aantallen studenten die willen deelnemen aan het keuzedeel op bij de collega’s van het mbo. In samenspraak met collega’s van ROC van Amsterdam – Flevoland, Regio College en ROC TOP worden afspraken gemaakt over deelname en programma.

Examen keuzedeel Voorbereiding hbo

Het programma van het keuzedeel wordt in samenspraak met de collega’s uit het mbo en hbo vastgesteld. Thema’s als  ‘je weg vinden en thuisvoelen op het hbo’, ‘onderzoek doen’ en ‘taalvaardigheid’ staan centraal. Vanaf studiejaar 2020-2021 telt het cijfer mee in de slaag-/zakregeling en bij het mbo wordt in samenspraak met de examencommissies afgesproken welk examen wordt gebruikt.

Programma keuzedeel

Het programma is blended. De mbo-student bezoekt twee keer de hogeschool om kennis te maken met het hbo en het centrum van Amsterdam. De laatste bijeenkomst wordt georganiseerd door Student in de Klas. De mbo-student kan hier aan peers al zijn vragen stellen. De andere 3 werkcolleges vinden online plaats. De uiteindelijke keuze voor een vervolgopleiding of een baan in het werkveld maakt de mbo-student aan het eind van het keuzedeel.

Bregje van Zundert

Meer weten over het specifieke programma, het rooster en de aantallen van deelnemende studenten per mbo-instelling? Registreer je dan en we nemen snel contact met je op!

Wil je meewerken aan het keuzedeel Voorbereiding hbo? Neem dan contact op met Bregje van Zundert. Deelnemers van de ontwikkelgroep keuzedeel Voorbereiding hbo hebben ook toegang tot alle documenten, notulen en agenda’s van de bijeenkomsten.